Methyl B-12 1000mcg /100 таблети за лижење

Бренд:

1,010 ден

Витамин Б-12 е неопходен за производство на енергија од масти и протеини и е добро познат за неговата критична улога во синтезата на ДНК, како и кај хомоцистеинскиот метаболизам.

Количина:

Опис

Витамин Б-12 е неопходен за производство на енергија од масти и протеини и е добро познат за неговата критична улога во синтезата на ДНК, како и кај хомоцистеинскиот метаболизам. Метилкобаламин е ко-ензимска форма на витаминот Б-12 која се покажа дека е особено критична во одржувањето на здрав нервен систем. Диететските извори се речиси исклучиво од животинско потекло (месо и млечни производи) и дополнување со Б-12 може да биде особено важно за строгите вегетаријанци.

NOW ® Methyl B-12 е вегетаријански / веган производ (не е од животинско потекло).

Витаминот Б-12 (кобаламин) е витамин растворлив во вода кој е присутен во секоја клетка и игра важна улога во голем број биолошки процеси. Има клучна улога во нормалното функционирање на мозокот и нервниот систем преку синтезата на миелин и формирањето на црвените крвни зрнца. Вклучен е во метаболизмот на секоја клетка од човечкото тело, а особено влијае на ДНК синтезата, метаболизмот на масните киселини и хомоцистеинот.

Витаминот Б-12 се сретнува во повеќе форми од кои метил формата е најстабилна и најчесто се употребува како витамински додаток. Витаминот Б-12 има важна улога во добивањето енергија од мастите, јагленохидратите и протеините, а учествува и во создавањето на црвени крвни зрнца. Овој витамин учествува во создавањето и одржувањето на миелинската обвивка (заштитна обвивка околу секоја клетка), со тоа се обезбедува брз пренос на нервните импулси.

ПОЛЕЗНОСТИ

 • Алцјахмер, деменција, когнитивно опаѓање и губење на меморијата
 •  Мултипла склероза и други невролошки заболувања
 • Ментални болести (депресија, анксиозност, биполарно нарушување, психози)
 • Кардиоваскуларни болести
 • Потешкотии во учењето и развојни нарушувања кај децата
  Спеткар на аутистични нарушувања
 • Aвтоимуни заболувања и имуна дисрегулација

Рак

Машка и Женска неплодност

Се препорачува при:

 • Вегетеријацни и вегани
 •  Луѓе постари од 60 години
 •  Луѓе кои редовно земаат средства против желудечни киселини
 • Луѓе кои примаат лекарства за дијабетис, како метформин
 •  Луѓе со кронова болест, улцеративен колитис, целијакиа или синдром на нервозни црева
 • Жени со историја на неплодност и спонтани абортуси

Препорака за употреба: Земете 1 таблета за лижење 1 до 2 пати дневно. Изџвакајте ја таблетата или држете ја во уста додека не се раствори и голтнете.

Сеуште немате прегледено производи