Shampooing Myrte, 200ml

450 ден

Шампон со ексракт од мирта за масен првут.

Shampooing Myrte – шампон со ексракт од мирта за масен првут.
Сите КЛОРАН растенија се одбрани по признатите дејства и безбедност за употреба. Заради гарантирање на квалитетот тие се одгледуваат под многу стриктни норми, т.н. „КЛОРАН процедура за истражување на растенијата“.
Растението мирта е распространето по целата должина на медитеранскиот брег. Тоа содржи полифеноли (танини и флавоноиди). Екстрактот од лисјата и плодовите е моќен, антиперутен препарат.
ДОКАЖАНА ЕФИКАСНОСТ: Екстрактот од мирта активно дејствува против pityrosporium ovale, микроорганизам кој често се наоѓа во случаи на масен перут. Додадениот zinc pirythium ја подобрува ефикасноста во елиминирање на лупење то на кожата. Со неговата, не-себогенична емулзирачка база, клоран шампонот со екстракт од мирта е решение за масен перут, чешање и пецкање на скалпот. Хипоалергичен производ.
УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА: Шампонирајте еден пат. Потоа измијте го добро. Во случај на контакт со очи, измијте ги внимателно. Чувајте го далеку од дофат на деца.