Vitamin K2 + D3 2000iu, 30 kapsuli

370 ден

Додаток во исхраната со витамин К2 и витамин Д3

Количина:

Опис

Витаминот К е вклучен во метаболните процеси за коскена минерализација на ниво на остеобласти, а исто така придонесува и за нормална коагулација на крвта. Витаминот K2 MK-7 (менаквинон-7) се добива како резултат на патентиран процес за биоферментација. Овој процес користи Bacillus subtilis од сојот Natto кој е специфично изолиран од јапонското јадење Nattō (ферментирани семки од соја). Bacillus subtilis var. Natto е единствената бактерија одговорна за производство на витамин К2 од природно потекло. Се произведува по природен пат без употреба на хемиски растворувачи.

Витаминот Д е неопходен за одржување на здрави коски, помагајќи да се одржат здрави заби. Поддржува правилна апсорпција на калциум и фосфор, одржувајќи ги нормалните нивоа на калциум во крвта, а исто така учествува во процесот на клеточна делба. Покрај тоа, витаминот Д го поддржува правилното функционирање на мускулите и имунолошкиот систем.

 

Сеуште немате прегледено производи